Photobucket" />
Photobucket" />
Photobucket" />

...Cuba Try Test

Friday, February 25, 2011
posting from my blackberry torch via email
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

...KEJAYAAN ADALAH PERUBAHAN...

Friday, February 18, 2011

ayat ni ME dapat masa pegi orentasi 3D2N tulah..fasi bagi soh ingat..tp bila direnung balik ayat ni memang btolkan...klu kita nak berjaya kita mesti lakukan perubahan..if kita still je dengan keadaan diri yang sama camne kita nak berjaya..

so u olls suma kita kena adakan perubahan dalam diri kita sendiri untuk berjaya..diri kita yang kena berubah..jangan harapkan orang lain untuk mengubah diri kita...

selain word ni, u olls bleh print gambar u olls yang rasa paling cun,hensem,lawo,macho tah pape lagi laa sebesar saiz a4.klu nak besar lagi pun tak xpe..dah tu gambar ni u olls gantung dalam bilik tempat keje u olls tu..klu macam ME tak de bilik, tepek jelah kat partition tu haa...tp pastikan gambar tu mengadap u olls k...

mesti u olls tertanya kan camne la gambar ni leh memotivasikan diri kan...gini..setiap pagi atau setiap kali u olls pandang gambar tu, u olls challenge la diri u olls sendiri...contohnye la kan macam ME..."Lina, hari ni ko kena khatam 1 SOP.WAJIB"...so at the end bila abis waktu keje klu ME tak dapat buat apa yang ME ckp pagi tadi dengan sendiri nye ME akan rasa bersalah and malu pada diri sendiri...so by hook by crook ME kena buat apa yang dh ME ckp di  awal pg tadi..

tp klu u olls ni jenis yang tak makan saman buat ler camne skali pun..gitu la jugak...means u olls masih tak bersedia untuk berjaya sebab tak mo lakukan perubahan...muahahaha

...KEJAYAAN ADALAH PERUBAHAN...
-xoxoxox-

...OrentaSi...

Wednesday, February 9, 2011
huahuahuahua...dh tua-tua pun kena g orentasi..eh tua ke??tak tak...maksud ME dh berzaman keje baru nk kena g orentasi..lawak je kan..p dh arahan.."SAYA YANG MENURUT PERINTAH"..




ni orentasi untuk ASOW..hah tau tak pe ke benda nye tuh..Assistant Secretary Of Work..ni lah position ME..job skop maleh r nk citer..

apa yang penting ME kena g ORENTASI...arghhhh menci ngat la...3 hari 2 malam kat Ulu Yam..hoiiii..

menci..benci..menci..benci

bukan pe..dh ada anak ni tak suka la nk join-join mcm tuh..t asyik pk anak jeww...iskhhh...


aloh-aloh...bucuk gibab mama nih...t winduuu banget sama ini chumilll...hadoiyai..

-xoxoxox-

...hari-hari pun jalan-jalan...

warghhh...memang best la balik kampung kali nih..sebelum-sebelum ni klu balik tak sempat pun nak jejalan..p kali nih santak cuti seminggu..haa abis suma tempat ME & family pegi..plus anak pun dah besar..so senang nak ke mana-mana...

entry ni day-4 @ terengganu...
1st place Masjid Kristal..ni 1st time tau ME g sini...sedey kan...but anyway ME dh pegi..



next Pantai Pandak..pantai ni memang cantik..kalah Pantai Batu Burok tuh...u olls nak tahu x..kate mom in law ME ni lah pantai yang ada kes remaja India mati lemas tuh...adehhh...kan ke masa kes ni musim hujan kat sini..so ombak kuat..memang klu kena pukul ombak leh maut coz sini pantai berbatu...



u see...memang bnyk batu kan pantai nih..no wonder la bleh jadi kes kat sini rituh...hurmmm


orait..setelah puas bersantai-santai, perut pun suda lapa..so we olls ke Pantai Kelulut plak..makan seafood lerrr...murah n yummy..

pengembaraan tamat
ekekeke


-xoxoxox-

...shopping,santai,posing...

Thursday, February 3, 2011
day-3 @ terengganu mulakan dengan xtvt bershoppinggg...warghhh nilah xtvt yang ME paling sangat suka...hapakah ayat...kuikuikui

tempat wajib ME mesti pergi klu balik kampung adalah PASAR PAYANG...biasa kan dengar nama pasar payang nih..outsider klu datang ganu ni mesti nk g pasar payang..kt sini glamour ngan sutera..memang rambang mata klu dtg sini..kain batik, pelikat pun ada gak jual kat sini..pendek kata memacam la ada jual kat sini...

~batik & songket~

mama sibuk memilih batik..anak buat kerja lain...ekekeke

batik dah..skang sutera plak..ni memang tak tahan la...bleh rabun dok sini tengok sutera..ME menggeletis je nk bli sutera p hubby tak bagi...sobsobsob..xpe t balik bulan 5, ME nk bli gak...tak kira tak kira...hahahaha



hehehe...walaupun hubby tak bagi bli p ME tetap membelek-belek gak sutera..geram kan..penat la bro tu melayan ME..lepas satu satu ME minta bro tu bukak..akakaka..

huahuahua...anakku dah jadi partime worker plak kat kedai nih dek kerana bosan menunggu mama...ahaks.."mama saya memang gituh"

batik sudah sutera pun sudah...now shopping bebawang plak...ahaks..


poyos je kan...bukan bli bawang pun..ibu ME kirim bli asam keping..kuikuikui..posing je lebey tuh...

hah dah penat shopping ME and family gerak ke Pantai Batu Burok plakss...sini berlibur-libur la...


penuh style je berjalan tuh...

next...cuba u olls teka kat ne nih???


ME n family amik flight straight ke China...zasss...
leh caya x??hahahaha

ni lah Kampung Cina kat Kuala Terengganu...satu-satu nya perkampungan cina disini..nampak meriah coz nak sambut gong xi fa chai...hah tengok ME pakai baju merah tuh..nk k sambut sama la tuh...huhuhu



tempat ni baru develop..blakang area kampung cina tuh..hapa tah nama tempat nih..tempat cantik hubby blasah je snap pic..ekeke...

okies..utk day-3 ni, nilah last destination ME n family...will update more..

-xoxoxox-

...gummy bear...

Monday, January 31, 2011
tadaaa...best song untuk anak-anak u olls..sure dieorg minat lagu nih...fav song danish..klu dengar lagu ni for sure bontot gediks-gediks gituh...

layanzzz...


-xoxoxox-

...epiSoD balik KamPunG...

Sunday, January 30, 2011
tajuk tak tahan...macam drama jeww..wakakaka..pedulik hapa ME...seminggu ME sental cuti..kuikuikui...location ~ Kuala Terenggannu...yehaa..


entry ni lewat sket..patut semalam dh masuk..hehehe..al maklumlah letih..seharian beb perjananan..gerak dari shah alam kul10.30 pagi..sampai ganu kul 7.20pm gitu..hah kira-kira brp lama ME dok dalam kete..patah pinggang..

all the way perjalanan ME n family hujan..dari shah alam sampai la ganu..

hujan...lalala

disebabkan hujan je memanjang..anakanda ME tdo..warghh..siap meleleh air liur basi..zzzz


memang mencabar lah perjalanan ME semalam..sejuk giler..rentetan kesejukan jer..bnyk la kali kitaorg berhenti..fav stop..heheh..


danish dari tido bangun tido dan bangun lagi still tak tiba-tiba gak kat kampung tok ki n tok nih...huahuahua..last-last sebab keboringan sangat, inilah caption paling superb danish buat...ngahngahngah..

lihat...muncung MERAPOH sudah keluar!!!!
p/s:Merapoh tu kampung ibu ME..terletak di daerah Kuala Lipis. Negeri Pahang. Sempadan Gua Musang...

sejuk~mengeluarkan air kecil yang kerap>>>>lapoooo...wajib la kan lapo nih..hah ni fav food yang ME suka dan harus cari klu balik ganu nih...satay ikan...


koi..koi..koi...ni gerai bergerak satay ikan..ada yang jual naik moto..bro ni klasik sket..pakai beskal gituh..ni hubby yang nampak..terus tahan bro ni..rege die 5 cucuk satay rm1..1 cucuk tu ada 4 ketul satay..kuah die kaler pink..maniss...pic satay ME lupa nk amik..maklumlah dh xtahan nak makan..apa pun xhengat..t klu ME beli lagi ME letak pic die k..

-xoxoxox-

...woot woot...

Friday, January 28, 2011

comel kan rumah nih...hah ni kira 1st entry pasal rumah...nanti-nanti akan ada bnyk lagi entry pasal rumah...hah nak tau nape???sbb ME nk bli UMAH!!!!yuhuuu....hurmmm ME memang dah lama sangat berhasrat nak ada rumah sendiri...insyaallah hajat ME selama ni untuk memiliki rumah sendiri hopefully akan tercapai..

rumah yang ME nk bli ni dekat je ngan umah ibu ME..sebelah taman je..memang sengaja cari dekat-dekat..kuikuikui....actually project perumahan ni dh fully book masa ME n hubby g tanya..tp ME still insist nk gak umah kat area tuh..so sis kat situ kate tinggalkan nama n hp no untuk they all call if ada yg rejected loan...

alhamdullilah the lucks on our side...markerting agent call ME inform that ada buyer yang rejected loan...apalagi menjerit gembira la ME..terus call hubby and we all decide utk booking that house...

rumah tu tak la besar..cukup la untuk family comel ME nih...nk bli rumah ni kena ikut kemampuan diri..bukan ikut nafsu...tengok kawan-kawan bli umah besar kita pun nak besar gak... pdhal diri kita tak mampu p disebabkan sifat nak bertanding, bermegah, menunjuk ada segelintir di antara kita nih yang sanggup berhutang sana sini semata nk bg org tengok yang diri tu 'UP'...

hah rumah yang ME nk bli tuh lebih kurang macam pic kat bawah nih..harga berpatutan dan mampu ME n hubby miliki [mampu bayar bulanan actually..ekekeke]

teres setingkat, endlot, 4 bilik tidur, 2 bilik air

t ME update lagi pasal umah kk...

-xoxoxox-



...huh..

Thursday, January 27, 2011
huh...letih la menggodek template blog nih..nk replace slide show kat atas tu..leceh..berkali resize pic tp still tak menjadi..

grrrr...sabo-sabo...bwk bertenang...buat perlahan-lahan eikk...

usaha tangga kejayaan...

-xoxoxox-

...ladies & husband...

Monday, January 24, 2011
entry ni untuk info kaum hawa n para husband..info ni ME dapat dari FB...gerun pun ada bila tengok pic nih..

~infection breast~

ni lah pic yang ME story tadi..ni akibat tidak membasuh underware a.k.a bra yang baru dibeli..so lepas ni diingatkan supaya membasuh dulu apa-apa pakaian baru u olls xspecially underware...

ni story benar...

Setelah Susan Mckinley (antropologis) pulang setelah ekspedisi di

Amerika Selatan, ia menyedari ada ruam aneh di payudara sebelah
kirinya, tidak ada yang tahu itu apa, dan ia pikir ruam itu akan hilang seiring waktu.

Setelah ia kembali, ia menemui dokter karena sudah dimulainya rasa
sakit. Dokter tidak tahu penyakit apa yang di derita nya, dokter
memberikannya antibiotik dan krim khusus. Setelah berselang rasa
sakitnya tidak hilang dan payudaranya semakin panas dan mulai berdarah.
Ia memutuskan untuk membalut pendarahan itu, bagaimanapun rasa sakitnya
semakin bertambah, ia mulai mencari dokter2 terbaik. Dr. Lynch tidak
bisa mendiagnosa infeksi apa yang terjadi dan meminta Susan untuk
mencari temannya yang ahli dalam bidang Dermatologi. Sialnya sang
dokter sedang berlibur. Susan menunggu selama 2 minggu dan akhirnya
dapat bertemu Dermatologist tersebut.

Susan terkejut, setelah ia membuka perban nya, mereka menemukan larva bertumbuh dan bersarang dalam pori2 dan dalam luka payudaranya,
sesekali mahkluk jahat ini masuk dalam pori2 dan muncul di lubang
sebelahnya, yang ia tidah tahu adalah lubang itu sangat dalam dari yang
ia bayangkan. Larva ini memakan lemak, lapisan kulit dan kanal susu payudaranya.



so lepas ni jadikan la kebiasaan basuh dulu pakaian baru yang u olls bli sebab kita xtahu dah berapa ramai yang test pakaian tuh before kita bli...silap-silap yang test tu de penyakit kurap..hah tak ke haru kita klu terus pakai pakaian tuh...ME xmo..jadik nye basuh r pakaian u olls dulu sebelum pakai okies..

-xoxoxox-




...i want thizzzz...


hah menatang kejadah ni lah ME tengah dok berangan nak bli...ku mahu...ku mahu...
arghhh...tidak..playbook nih sangat interactive ok..die lagi kecik banding ngan ipad yg suma org dok usung ke hulu ke hilir tuh yang buatkan ME jelezzzz tau...

loading..bukan loadang ok...loading speed sangat laju banding ipad..the best part is BBM available k...so sape yang mmg pakai BB memang ok la bli thiz gadget..hah ME la tuh...hadoiiiii...

otak sila berfungsi berpikir camne caranye ME nak bli playbook nih....tak tahan!!!

-xoxoxox-

...tOOLs for bEaUty...

ME buying this tools from my fren..syahada..the main reason of buying this tools bcoz ME want to be beautiful among the beautiful...ekeke..

al-kisahnye ting ting ting...rewind memory dushh ke 1 tahun 7 bulan yang lalu aka lepas pantang..berat last before deliver 80kg...huahuahua...beratkan...then pas pantang 44 hari tuh, badan memang tip top..ramai yang tegur lepas naik keje.."slim la lepas bersalin"..wahhh bunga-bunga riang hatiku gitu...hiyakkk dushhh...mimpi-mimpi indah tu dah berakhir okies... sob sob akibat melantak tidak sedar diri badanku telah naik...betul la org kate lepas bersalin klu tak jaga badan bebetul senang bangat nak naik...so terima la hakikat yang badan tuh dah semakin gurmm...warghhh...

hadoiyai..pale ni dah penin memikirkan cara nak menguruskan badan..nk makan product memang tak berani coz dengar macam-macam side effect klu amik product nih..ada yang kate klu tak maintain makan product t badan jadi gemuk double-double gituh..ewuuu...takutzz laa...nak p slimming centre mmg x berduwet lorrr...lupakan jelah..xsanggup ahh semata nk ke slimming centre sampai membuat personal loan gituh..

so ME keep searching benda apa lah yg bleh membantu diri ini...toingg...search punye search me jumpa this tools...jeng jeng jeng...malu ahh nk gtau..tunggu berjaya dulu t ME announce pe benda nye eikk...tungguuuuu...

-xoxoxox- 

...1st vacation for 2011...[part 2 cum final]

Sunday, January 23, 2011
ting tong...continue part 1..hushhh bunyi cam banyak jer kan citer nye..padahal banyak gambar jeww...ahaks..hah entry yg nih nk upload more pic indoor theme park n bye-bye genting..huhuhu

~grrr...-8 darjah celcius...superb sejuk~

~dayung-dayung sampan..ekeke..lotih pokcik tu mendayung kami berempat nih~

~this is so cute...'Ride de Paris'~

~lihat tangan kiri tuh...ketidakselesaan ngan wristband tuh..tu yang kaku semacam je..~

~latest model genting theme park~

~family~

~sebelum berangkat pulang...lihat kabus di belakang tuh...huarggghhh~

bila la gamaknye ke genting lagi..huhuhu...pape pun we all having so much much fun n joy up here...
-xoxoxox-

...1st vacation for 2011...[part 1]

yuhuu!!!!!!!percutian pertama untuk tahun 2011 adalah ke Genting Highland.setelah berzaman kadok tak ke situ, khamis rituh kami sekeluarga ke sana...


memang enjoy tak hengat la..hilang sore-sore menjerit..kami pegi 2hari 1malam tdo Theme Park Hotel.hotel ni dekat sesangat ngan outdoor park..sampai je check in terus menggelitik nak main..mana tak nye bilik ngadap theme park dengar sore org menjerit bersuka ria...tercabar beb dengar org menjerit meng'enjoy'kan diri...

our first expedition [eceh..] menghantar ibu & my lil prince naik ulat bulu.kasi pusing-pusing satu theme park itu..then kami bergerak mencari keseronokan..akakaka..


hah kami punye first ride 'Flying Coaster'...memang giler r benda alah nih...kita naik tu berdiri. then bila start jalan kita akan jadi meniarap.memang gerun r.dari point paling tinggi die akan turun superb laju dalam keadaan kita menjunam ke bawah..kira kita terbang la..sumpah sepanjang tu aku tutup mata...yang aku buka mata masa nak naik point paling tinggi ngan senyum kat kamera jew...itu pasti la kan...ekeke..lepas turun flying coaster ni aku sumpah tak mo naik segala ride yg namanye ada coaster...tobat!!!


banyak jugak la kitaorg bedal main...layanzz...

~fly-fly~


~sementara tunggu kayu balak sampai...chezzz~
~london bridge is falling down...~
~danish with his lovely granny!
last outdoor ride untuk that day, hubby n my sis naik 'Space Shot'..yang tiang sebatang tinggi giler tuh...naik sampai atas then jatuh ke bawah superb laju tuh...bak kate hubby ''jantung macam tinggal kat atas dah tu tak rasa duduk atas kerusi pun''...hikhikhik
~nak naik ke tak nih...ekekeke~
~muka pucat tak hengat before naik~
~zass...done~

...blogging...

Monday, January 17, 2011
woot~woot~2011~1st entry...blogging macam tak caya jer coz dah lama sangat berangan nak mem'blogger' tp tak berkesempatan la gamaknye...padahal 'M' besar atas kepala {MALAS} ekekeke...anyway i'm start blogging now...blog ni untuk suka suki sebenarnya...sharing is caring [ada kaitan ke]..lalala.
*
*
*
*
*
introducing my small family that was created on 1st Jun 2008

*
*
*
*
*
selepas 10 bulan ...2nd April 2009
our bundle of joy ~ Muhammad Aqil Danish bin Suhafendi
pic ni taken about 4hours after delivery..now Danish dah 1thn 9bln...
sowi Danish,mama lambat introduce...
-xoxoxox-