Photobucket" />
Photobucket" />
Photobucket" />

...Cuba Try Test

Friday, February 25, 2011
posting from my blackberry torch via email
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

...KEJAYAAN ADALAH PERUBAHAN...

Friday, February 18, 2011

ayat ni ME dapat masa pegi orentasi 3D2N tulah..fasi bagi soh ingat..tp bila direnung balik ayat ni memang btolkan...klu kita nak berjaya kita mesti lakukan perubahan..if kita still je dengan keadaan diri yang sama camne kita nak berjaya..

so u olls suma kita kena adakan perubahan dalam diri kita sendiri untuk berjaya..diri kita yang kena berubah..jangan harapkan orang lain untuk mengubah diri kita...

selain word ni, u olls bleh print gambar u olls yang rasa paling cun,hensem,lawo,macho tah pape lagi laa sebesar saiz a4.klu nak besar lagi pun tak xpe..dah tu gambar ni u olls gantung dalam bilik tempat keje u olls tu..klu macam ME tak de bilik, tepek jelah kat partition tu haa...tp pastikan gambar tu mengadap u olls k...

mesti u olls tertanya kan camne la gambar ni leh memotivasikan diri kan...gini..setiap pagi atau setiap kali u olls pandang gambar tu, u olls challenge la diri u olls sendiri...contohnye la kan macam ME..."Lina, hari ni ko kena khatam 1 SOP.WAJIB"...so at the end bila abis waktu keje klu ME tak dapat buat apa yang ME ckp pagi tadi dengan sendiri nye ME akan rasa bersalah and malu pada diri sendiri...so by hook by crook ME kena buat apa yang dh ME ckp di  awal pg tadi..

tp klu u olls ni jenis yang tak makan saman buat ler camne skali pun..gitu la jugak...means u olls masih tak bersedia untuk berjaya sebab tak mo lakukan perubahan...muahahaha

...KEJAYAAN ADALAH PERUBAHAN...
-xoxoxox-

...OrentaSi...

Wednesday, February 9, 2011
huahuahuahua...dh tua-tua pun kena g orentasi..eh tua ke??tak tak...maksud ME dh berzaman keje baru nk kena g orentasi..lawak je kan..p dh arahan.."SAYA YANG MENURUT PERINTAH"..




ni orentasi untuk ASOW..hah tau tak pe ke benda nye tuh..Assistant Secretary Of Work..ni lah position ME..job skop maleh r nk citer..

apa yang penting ME kena g ORENTASI...arghhhh menci ngat la...3 hari 2 malam kat Ulu Yam..hoiiii..

menci..benci..menci..benci

bukan pe..dh ada anak ni tak suka la nk join-join mcm tuh..t asyik pk anak jeww...iskhhh...


aloh-aloh...bucuk gibab mama nih...t winduuu banget sama ini chumilll...hadoiyai..

-xoxoxox-

...hari-hari pun jalan-jalan...

warghhh...memang best la balik kampung kali nih..sebelum-sebelum ni klu balik tak sempat pun nak jejalan..p kali nih santak cuti seminggu..haa abis suma tempat ME & family pegi..plus anak pun dah besar..so senang nak ke mana-mana...

entry ni day-4 @ terengganu...
1st place Masjid Kristal..ni 1st time tau ME g sini...sedey kan...but anyway ME dh pegi..



next Pantai Pandak..pantai ni memang cantik..kalah Pantai Batu Burok tuh...u olls nak tahu x..kate mom in law ME ni lah pantai yang ada kes remaja India mati lemas tuh...adehhh...kan ke masa kes ni musim hujan kat sini..so ombak kuat..memang klu kena pukul ombak leh maut coz sini pantai berbatu...



u see...memang bnyk batu kan pantai nih..no wonder la bleh jadi kes kat sini rituh...hurmmm


orait..setelah puas bersantai-santai, perut pun suda lapa..so we olls ke Pantai Kelulut plak..makan seafood lerrr...murah n yummy..

pengembaraan tamat
ekekeke


-xoxoxox-

...shopping,santai,posing...

Thursday, February 3, 2011
day-3 @ terengganu mulakan dengan xtvt bershoppinggg...warghhh nilah xtvt yang ME paling sangat suka...hapakah ayat...kuikuikui

tempat wajib ME mesti pergi klu balik kampung adalah PASAR PAYANG...biasa kan dengar nama pasar payang nih..outsider klu datang ganu ni mesti nk g pasar payang..kt sini glamour ngan sutera..memang rambang mata klu dtg sini..kain batik, pelikat pun ada gak jual kat sini..pendek kata memacam la ada jual kat sini...

~batik & songket~

mama sibuk memilih batik..anak buat kerja lain...ekekeke

batik dah..skang sutera plak..ni memang tak tahan la...bleh rabun dok sini tengok sutera..ME menggeletis je nk bli sutera p hubby tak bagi...sobsobsob..xpe t balik bulan 5, ME nk bli gak...tak kira tak kira...hahahaha



hehehe...walaupun hubby tak bagi bli p ME tetap membelek-belek gak sutera..geram kan..penat la bro tu melayan ME..lepas satu satu ME minta bro tu bukak..akakaka..

huahuahua...anakku dah jadi partime worker plak kat kedai nih dek kerana bosan menunggu mama...ahaks.."mama saya memang gituh"

batik sudah sutera pun sudah...now shopping bebawang plak...ahaks..


poyos je kan...bukan bli bawang pun..ibu ME kirim bli asam keping..kuikuikui..posing je lebey tuh...

hah dah penat shopping ME and family gerak ke Pantai Batu Burok plakss...sini berlibur-libur la...


penuh style je berjalan tuh...

next...cuba u olls teka kat ne nih???


ME n family amik flight straight ke China...zasss...
leh caya x??hahahaha

ni lah Kampung Cina kat Kuala Terengganu...satu-satu nya perkampungan cina disini..nampak meriah coz nak sambut gong xi fa chai...hah tengok ME pakai baju merah tuh..nk k sambut sama la tuh...huhuhu



tempat ni baru develop..blakang area kampung cina tuh..hapa tah nama tempat nih..tempat cantik hubby blasah je snap pic..ekeke...

okies..utk day-3 ni, nilah last destination ME n family...will update more..

-xoxoxox-